Lûd fan de Middelsee

Lûd fan de Middelsee

  
Lûd fan de Middelsee was een project onder de vlag van Culturele Hoofdstad 2018 en werd er gefietst langs diverse bijzondere locaties waar brassbands, fanfares, harmonie, showbands en een doedelzakband te zien en te beluisteren waren. Men fietste een 30 km lange tocht door het prachtige landschap ten noorden van Leeuwarden waar eens de Middelsee lag.
Bij terugkomst in Leeuwarden konden ze uitrusten in de Prinsentuin en daar een hapje en drankje nuttigen bij de diverse foodtrucks die daar opgesteld stonden. De dag werd afgesloten met een groots muziekspektakel op het plein onder de Oldehove door een gezamenlijk optreden van de 17 muziekverenigingen.

Onze molen was ook een onderdeel van de route en hier was er een samengesteld orkest van de fanfare Studio uit Stiens en het harmonie-orkest Da Capo uit Leeuwarden.


 

Vooral in het begin van de middag was er een hartverwarmend zonnetje wat met de koude wind wel erg prettig voor de muzikanten was. Het spektakel begon er mee dat er spontaan "Lang zal hij leven" gespeeld werd; dit voor de jarige molenaar op de stelling en nog twee orkestleden en na een driewerf hoera werd er met het themalied "Daar bij die molen" met aangepaste tekst gezongen door orkest en publiek. 


 Voor de zangliefhebbers hierbij de aangepast tekst van "Daar bij die molen".

Couplet:
Hier is een prachtig plekje grond, daar waar die molen staat
Een ieder die hier Fietsend komt, fietst zo maar in de maat
Da Capo speelt voor u een stuk, ons thema is de lucht
En Studio maakt ook muziek, wees welkom fijn publiek

Refr.:
Daar bij die molen, de Stienser molen
Daar kun je luis'tren naar 't lûd fan de Middelsee
Daar bij de molen, de Stienser molen
Daar klinken klanken en iedereen doet mee




 Het publiek luistert aandachtig en geniet zichtbaar. Het was dan ook een doorslaand succes. Hulde voor de organisatie (alles was perfect geregeld), alle misici en natuurlijk de vrijwillige molenaars.